Står inte ut

av Serpens Albus

Jag sitter vid ett bord på en av stadens nattklubbar. Jag har på mig slitna jeans, skor som inte har blivit putsade på tre månader och en grå tröja från H&M som kostade 15€. Jag smuttar på en coca cola medan jag betraktar de övriga gästerna för att bedöma ifall jag är väldigt opassande klädd.

Jag hade inte egentligen några planer på att gå ut ikväll men blev medbjuden av en kamrat. Det här i kombination med min något sjabbiga klädsel och ”konventionell visdom” säger att jag borde vara tvungen att mota bort kvinnorna med en vass pinne.

Jag minns en tid då jag brukade ta på mina absolut bästa kläder på krogen. Jag använde aldrig ett par nya jeans innan jag haft på mig dem på en klubb. De dagarna är länge sedan över. Jag använder inte direkt mina sämsta kläder nu heller (tröjan från H&M är faktiskt ny) men jag har definitivt gått in i en fas där jag medvetet ”klär ner” mig. Vid bordet bredvid sitter en typ med virkad mössa och college-tröja och jag konstaterar att jag inte alls ”står ut” ur mängden.

Fortes fortuna adiuvat

Annonser