Hennes förändring är klar, skarp likt ett knivsegg

av Serpens Albus

Jag står utanför en av stadens nattklubbar och berömmer mig själv för att jag nogrannt putsade mina skor och sprayade impregneringsmedel på dem innan jag for ut. I ljuset av gatlamporna ser jag små fläckar av öl, vilka jag vet att lätt kommer att försvinna med hjälp av en fuktad svamp.

Förutom mina skor intresserar även det drama som håller på att utvecklas framför mina ögon. Två damer står och ”argumenterar” med varandra. Vad det gäller är ointressant. Det som emellertid är intressant är den ena kvinnans reaktion när hon inser att hon håller på att ”vinna”. Vid vittringen av blod är det som om en gnista tänds i hajens svarta, livlösa ögon.

Efter att hon är ”klar” med sitt offer ser hon upp, rakt in i mina ögon och tilltalar mig med en sammetslen röst. Förändringen är så klar, skarp likt ett knivsegg, och så omedelbar att den överraskar mig. Jag har mer och mer börjat förlita mig på min magkänsla när det kommer till sådant här. Min magkänsla säger mig att det är något djupt falskt med denna kvinna. Min magkänsla säger mig att jag har tur, som endast behöver bry mig om ölfläckar på mina skor.

Fortes fortuna adiuvat

Annonser