Sänker henne med en rak höger

av Serpens Albus

Jag har en teori om nyår; som det nya året börjar kommer det även att fortsätta. Förrätten består av crocette på rökt sik med äppelsallad och citronmajonnäs,, en lekfull, perfekt balanserad liten rätt som jag avnjuter medan jag redogör för vad som definierar en korrekt smoking; slagen, avsaknad av slits, knäppning osv är tydliga, men den verkliga skillnaden mot en vanlig kostym är känslan, vilken är en av förfinad, minimalistisk elegans blandad med en maskulin mystik från en svunnen tid. Glöm Stålmannen och Batman, i smokingen är du Gentlemannen.

På nattklubben ser jag förstrött på hur en kvinna förolämpar en man, som resolut ger henne en rak höger och skäller ut henne, under ett regn av fortsatta slag. Jag suger på en av isbitarna i min drink och undrar ifall min fluga sitter rätt. Ingen av människorna runtomkring reagerar när mannen går tillbaka till sina vänner som utdelar en runda high fives för hjältedådet. Vid det laget kan jag inte låta bli att göra någonting. Jag går till toaletterna för att bekräfta att min fluga inte sitter snett, vilket den inte gör och en våg av lättnad sköljer över mig.

Jag kommer hem tidigare än normalt och välkomnas av en tom, tyst lägenhet. Ensamhetens borg omfamnar mig som en varm filt. Med tungt hjärta knyter jag upp flugan och hänger upp jackan, som viskar i mitt öra: ”until we meet again”. Jag har en teori om nyår; som det nya året börjar kommer det också att fortsätta. Jag går till sängs med en känsla som jag inte kan beskriva som något annat än frihet. Det kommer att bli ett bra år.

Fortes fortuna adiuvat

 

Annonser