Vet du vad din flickvän tänker? Redux

av Serpens Albus

Igår skrev jag ett inlägg som behandlade ”oplanerade” graviditeter. Av kommentarerna framkom det klart och tydligt att man som par måste diskutera dylika frågor. En annan, väldigt intressant sak, kom även fram, som jag själv inte riktigt hade tänkt på. Jag tackar därför de som tog sig tid att lyfta fram denna aspekt.

Caroline skrev bland annat: ”…man kan aldrig veta vad en människa ska tänka om en graviditet. Nån som aldrig ens tänkt tanken på att bli mamma/pappa kan pltösligt bli överlycklig över ett plus…” Vad jag tolkar detta som är att det kan vara ytterst svårt att förutsäga hur man egentligen känner inför en graviditet innan det faktiskt händer. Det låter faktiskt väldigt vettigt. Det är ju trots allt ett väldigt stort beslut som kan ändra ditt liv för all framtid.

Om det här stämmer betyder det i praktiken att fastän någon säger rakt ut att hon inte vill ha barn förrän om 10 år, eller om man båda har kommit överens om att man inte skall ha barn överhuvudtaget, kan man ändå aldrig riktigt egentligen veta vad en kvinnas åsikt i saken är. Som signaturen ”Flickvän” påpepkade: ”…alla har vi ju rätten att ångra oss vad vi än kommit överens om…”. Man kan inte veta säkert.  Inte förrän det där pluset dyker upp. Vi har alla rätt att ändra åsikt oberoende av vad vi sagt. Skillnaden är att när stickan visar ett plus spelar din, mannens, åsikt inte längre någon roll eftersom det sist och slutligen är kvinnans val och ingen annans huruvida hon skall behålla barnet eller ej.


 

Fortes fortuna adiuvat