Min kropp – mitt val

av Serpens Albus

Män, har ni någon gång planerat bli pappa? Det är inte ert val. Just det, att bli förälder är inte ditt val, det är hennes. Kvinnor har fullständig kontroll. Även fastän du själv skulle önska över allt annat att bli pappa har du ingenting att säga till om, om eller när din flickvän/fästmö/fru blir gravid. Visst, du kan prata med henne, försöka ”övertyga” henne om din ståndpunkt men sist och slutligen är det hennes val huruvida hon kommer att föda barnet eller ej.

Det samma gäller även ifall det är du, mannen, som inte vill ha barn; det är inte ditt val. Under slagord som ”min kropp –mitt val” kämpade kvinnor för sin rätt till abort och fick därmed fullständiga reproduktiva rättigheter. Även fastän de själva väljer att inte på något sätt skydda sig har de ändå tillgång till både dagen-efter-piller och abort. De har också möjlighet att välja att göra dig till pappa (förutsatt att du faktiskt är den biologiske fadern) emot din vilja. Valet är inte ditt, det är hennes.

Argumentet som ges här är att mannen helt enkelt måste acceptera ansvaret redan innan han väljer att ha sex med någon. Man måste acceptera den reella risk som finns att faktiskt bli förälder och axla det ekonomiska ansvaret som det innebär. Ponera vilket ramaskri det skulle bli ifall man sade det samma om kvinnor. Eftersom inga preventivmedel är 100% säkra, synnerligen inte det enda tillgängliga för män, återstår för män som inte på några villkor vill bli förälder endast tre alternativ; bli homosexuell, sluta ha sex eller sterilisera sig. Om du vill ha total kontroll över ditt liv är dessa dina valmöjligheter, inte hennes.

 

”My body – my choice”
Unknown

Annonser