Jag har en teori

av Serpens Albus

Det kommer en tid i varje kvinna liv då hon klipper sitt hårsvall kort. Denna tid infaller ungefär två år in i ett förhållande då hon känner sig tillräckligt bekväm i sitt förhållande. Hon är nu säker på sin position som den dominanta honan och är inte längre oroad av konkurrens från andra honor. Det kan också vara ett tecken på att hon är gravid. Hon kanske inte ens själv vet om det men hennes kropp vet och sänder ut budskapet; klipp håret kvinna, du kommer snart inte ha tid för balsam! Naturligtvis erkänner inte kvinnor detta utan menar istället att de vill vara lite trendiga, häftiga eller lite ”edgy”. Den där förbannade Pink har förstört miljoner unga kvinnor som annars kunde ha varit störtsnygga.

Undantaget till regeln är Marie Fredrikson, sångerska i Roxette, som sedan tidernas begynnelse verkar ha haft kortsnaggat hår, vilket är synd eftersom hon som ung skulle ha sett rätt hot ut med långt hår. Hon valde dock vägen att bli förväxlad med killen på Kalles Kaviar-tuberna och eftersom hon tillsammans med Per Gessle tjänade storkovan är det väl bara att gratulera. Hon är ju för övrigt så gammal redan att hon snart kommer in i en ny fas av kvinnans hår-odyssé; färga allt rött, den fattiga kvinnans version av ansiktslyftning.

Då en kvinna är färdig med att avla fram nästa generation har hon återigen tid för sin ursprungskärlek; håret. Det tar emellertid ofantligt lång tid att odla fram en ordentlig kalufs så man är då tvungen att ta till andra medel; hårfärgningsmedel. Då kan kvinnan återigen känna sig någorlunda ung, trendig och kanske inte ens behöver ta sig till gymet för att gå ner de där extra kilona som hopade sig under graviditeten.

Fortes fortuna adiuvat

Annonser