Diskmaskiner är av ondo!

av Serpens Albus

Jag tror inte på diskmaskiner. Jag är övertygad om att de en dag kommer att slå sig fri från deras slaveri, dra ut på gatorna och utmäta hämnd mot deras förtryckare. Det kommer att komma en dag då vitvarorna säger ”nej, inte mer!” Den där scenen i Terminator, då en robot med larvband rullar fram och krossar människokranier; det kommer att vara ungefär så, fast med porslin.

Det är dock inte bara därför jag är emot dessa vidunder. Jag är för en minimalistisk tillvaro och är övertygad om att innehav av diskmaskin uppmanar till överkonsumtion. Eftersom det är onödigt, och ett slöseri med vatten, el etc, att diska en tallrik i en annars tom diskmaskin måste man alltså lassa diskmaskinen full med grejer innan man sätter på den…eller kanske det heter ”sätta igång den”…kanske lite skumt ifall man sätter på den.

Eftersom diskmaskinen bör vara full skapas ett konstgjort behov av att ha 20 koppar och fat, några nävar bestick och en famn glas. Har man inte det kan man inte få en full diskmaskin. Alltså använder man ett nytt glas varenda gång man vill hälla i sig yoghurt (riktiga män dricker yoghurt ur glas) när man helt bra kunde skölja ur det där etta glaset man använder hela tiden. Diskmaskiner är ett sätt att hantera symptomen, inte själva problemet, alltså att ha alltför mycket grejer. Så stå upp, säg ‘nej’ till diskmaskinerna, innan det är för sent och diskmaskinerna revolterar!

Fortes fortuna adiuvat