Självutnämnd datingservice

av Serpens Albus

Singelmän får ibland stå ut med att ens omgivning agerar självutnämnd dating-service, oftast utan ens egen vetskap. Där får man en inbjudan till en trevlig middag eller annan tillställning bara för att upptäcka vid ankomsten att det är underligt få människor på den där festen. Du har blivit offer för den fruktade ihop-parningen *dramatisk musik*.

Så skrämmande som singel-ihop-parningen är finns det ändå ett än mer skrämmande alternativ, som faktiskt råkar vara reserverat för män som befinner sig i förhållanden; pojkväns-ihopparningen. Det förekommer då ens flickväns kompis har träffat någon ny. Då skall ni alla fyra naturligtvis gå ut på alla möjliga evenemang, vilket i verkligheten betyder att kvinnorna sitter och tjattrar sinsemellan om gardiner, tamponger, passformen på bh:er eller vad det nu är som kvinnor talar om.

Ni män är utlämnade åt ert öde, utan en tanke på ifall ni har det minsta gemensamt. Har era flickvänner bemödat sig att ta reda på den andre killens syn på viktiga frågor som t.ex Kants kategoriska imperativ, den pågående kreditkrisen, vem som skulle vinna i ett slagsmål mellan en krokodil och en haj eller vilken Van Halen-era som var bäst (Roth eller Hagar)? Naturligtvis inte, ändå skall ni umgås som bästa vänner.  Som om inte det var nog är det naturligtvis obligatorisk genomgång av kvällen efteråt, lite som första dagen på dagis då man var liten. ”Hittade du någon att leka med, den där Göran var väl snäll, ni kan ju bli vänner, ni har ju så mycket gemensamt, visste du att han också har en penis?”

Annonser